15:02 / 02.04.2019.

Autor: Borka Juras Slamić/D.M./HRT

Pakao 18 godina dugog stečaja

-

-

Foto: - / -

Pozvale su je da se odrekne svojih potraživanja u najduljem stečaju u Hrvatskoj i omogući isplatu plaća. U 18 godina dugom stečaju - oko 300 radnica Revije - osim plaća čekaju i odgovore.
Ispred zgrade Suda u Šibeniku još jednom su se okupile bivše radnice Revije kako bi poslale apel javnosti i poslale poruku - državi.

Pozvale su je da se odrekne svojih potraživanja u najduljem stečaju u Hrvatskoj i omogući isplatu plaća. Zbog duljine stečaja najavile su tužbu Ustavnom sudu. Apeliraju na sve, Vladu, ministre, lokalne dužnosnike da im pomognu i okončaju agoniju u kojoj traže samo ono što su teškom mukom zaradile.

U 18 godina dugom stečaju - osim plaća čekaju i odgovore. Tko je uništio nekad uspješnu tvrtku i zašto nijedna od ponuda za kupnju Revije nije prihvaćena. Novo ročište za prodaju imovine Revije, 22. po redu - je početkom svibnja. Imovina, pogoni strojevi nekad procijenjeni na 20 milijuna kuna sad se nude za 6 - no već se zna - kupaca ponovno nema.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!