12:46 / 10.02.2022.

Autor: Hina/HRT

'Pala' trojica dilera na splitskom i makarskom području

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Razne vrste droge otkrila je u tri odvojena slučaja policija kod trojice muškaraca na makarskom i splitskom području koje sumnjiči da su marihuanu, "speed", "flash", halucinogene gljive i ecstasy nakon nabave 'dilali' na splitsko-dalmatinskom području.

Iz policije su u četvrtak priopćili da su pritvorili 23-godišnjaka u čijem su stanu i drugim prostorijama koje koristi na makarskom području pretragom pronašli 1147 grama marihuane, 109 grama amfetamina, tzv. speeda, pet grama metamfetamina, tzv. flash, te manje količine halucinogenih gljiva i ecstasyja.


Na području Makarske uhićen je i 47-godišnjak koji je u stanu skrivao za 'dilanje' namijenjenih 339 grama marihuane zajedno sa 16 paketa sjemenki, 11,7 grama halucinogenih gljiva te opremu za uzgoj i preradu droge (mjerač vlage i temperature, lampe i sl.)


Uhićen je te zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama prijavljen i 25-godišnjak u čijem je stanu u Splitu policija pronašla i oduzela mu 19 stabljika indijske konoplje, kao i opremu za uzgoj i preradu te droge (šator, UV lampa, filter s ventilacijom, vaga za precizno mjerenje težine).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!