19:16 / 12.06.2019.

Autor: I.H./Hina

Palfi aktivirala saborski mandat

-

-

Foto: - / -

Mirovanje zastupničkog mandata Palfi traje do 18. lipnja, nakon čega postaje saborskom zastupnicom, a tada saborske klupe napušta Bunjac.
Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je donijelo odluku o prestanku mirovanja mandata Vladimire Palfi Sinčić iz Živog zida. Odluka znači da mandat prestaje njezinu zamjeniku - Branimiru Bunjcu koji je prošli petak napustio stranku. No hoće li Palfi Sinčić doista u saborske klupe, još nije posve jasno.

Naime, Palfi je u telefonskom razgovoru za RTL kazala da će doći u Sabor, dati prisegu, a zatim i ostavku. Time će i službeno završiti njezina saborska karijera.

Ovom odlukom MIP-a, mirovanje zastupničkog mandata Palfi traje do 18. lipnja, nakon čega postaje saborskom zastupnicom, a tada saborske klupe napušta Bunjac.

Palfi je u Hrvatski sabor izabrana iz 3. izborne jedinice na parlamentarnim izborima 2016. godine, ali odmah je svoj mandat zamrznula, a kao njena zamjena u Sabor je ušao Bunjac. Premda je aktivirala saborski mandat još uvijek nije poznato hoće li doći u Sabor, jer je već najavljivala da to ne želi nego da će umjesto nje ući netko treći iz Živog zida.

Od nje, ali i predsjednika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića, novinari su pokušali doznati sudbinu tog saborskog mandata, međutim, dosljedni svom odnosu prema medijima, oboje su telefonske pozive odbijali.

Odluči li Palfi ponovno ne ući u Sabor, morat će podnijeti ostavku na dužnost saborske zastupnice i neće moći ponovno aktivirati mandat jer Zakon o izborima zastupnika u Hrvatski sabor definira se u samo jednom u mandatu može zatražiti mirovanje mandata.

Odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva u petak će na glasanju formalno potvrditi i Sabor. Bunjac je najavio da će svoju političku karijeru nastaviti u novoj stranci Ivana Pernara, a profesionalnu kao osnovnoškolski nastavnik povijesti što je radio i prije dolaska u Sabor.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!