10:29 / 01.03.2022.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Pali dileri s ecstasyjem, "speedom", gljivama, čahurama maka...

Policijski automobil - ilustracija

Policijski automobil - ilustracija

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Pet muškaraca privela je policija nakon što je kod njih pronašla veću količinu raznih vrsta droga (ecstasy, "speed", marihuana, halucinogene gljive, čahure maka) namijenjenu za raspačavanje na požeško-slavonskom području, ali i poluautomatsku pušku te pištolje.

Iz policije danas u priopćenju ne navode koliko je točno droge pronađeno i zaplijenjeno, nego samo da je riječ o "većoj količini".

Sve je počelo kad su prošlog petka na području Požege zatekli 23-godišnjaka i 33-godišnjaka i tom prilikom kod mlađeg pronašli veću količinu tableta ecstasy.

Na temelju sudskog naloga pretražena je obiteljska kuća na području Kutjeva u kojoj prebiva 23-godišnjak te je pronađena marihuana.

Pretražena je kuća na području Velike u kojoj prebiva 33-godišnjak te njegov automobil, gdje je pronađena veća količina MDM ecstasyja, amfetamina ("speed"), marihuane, čahura maka, dvije digitalne vage, ručno rađeni pištolj, kubura i revolver.

Različite vrste droga (ecstasy, marihuana i halucinogene gljive) na istoj su adresi pronađene i kod 28-godišnjaka.

Policija je potom pretražila i obiteljsku kuću koju na području Velike koristi 31-godišnjak te otkrila i zaplijenila marihuanu, digitalnu preciznu vagu te poluautomatsku pušku s više komada raznog streljiva.

Nakon svih ovih akcija policija je pokrenula kriminalističko istraživanje te 23-godišnjaka i 33-godišnjaka kazneno prijavila za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a 33-godišnjaka i za omogućavanje trošenja droga te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Za kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari prijavljen je i 31-godišnjak, dok protiv 23-godišnjaka i 28-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Osumnjičeni 23-godišnjak, 31-godišnjak i 33-godišnjak uz kaznenu su prijavu predani pritvorskom nadzorniku.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!