16:41 / 13.02.2019.

Autor: M.Š./Hina

"Paljba" po Bandiću zbog obnove Maksimira

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Najavu iz "Jutarnjeg lista" da će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić krenuti u veliku obnovu maksimirskog stadiona, vrijednog 280 milijuna kuna, koji sadrži rekonstrukciju i natkrivanje zapadne i sjeverne tribine.
Najavu iz "Jutarnjeg lista" da će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić krenuti u veliku obnovu maksimirskog stadiona, vrijednog 280 milijuna kuna, koji sadrži rekonstrukciju i natkrivanje zapadne i sjeverne tribine, oporbeni zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini dočekali su s velikom sumnjom, založivši se za transparentan dovršetak obnove Dinamova stadiona, nakon jasne računice.

Gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak ne vjeruje u obnovu stadiona u Maksimirujer već godinama od gradskih službi sluša priče o njegovu uređenju, ali ništa se nije napravilo iako su na različitu dokumentaciju utrošena velika sredstva iz gradskog proračuna.

Stojak: Novca za stadion nema u proračunu

- Stoga i najnoviju najavu o gradnji krova nad zapadnom i sjevernom tribinom uzimam s velikom rezervom, s obzirom da je to već više puta obećano i pokrenuto, a nije napravljeno ništa, poručio je Stojak.

Zastupnik SDP-a Matej Mišić kaže da je maksimirski stadion jedan od najboljih primjera lošeg upravljanja Zagrebom. Do sada je u stadion uloženo više od 800 milijuna, a za isti novac moglo se izgraditi dva moderna stadiona, dovoljna za potrebe Dinama i hrvatske reprezentacije.

Mišić: Zagreb treba izgraditi moderan stadion

Nelogično je da se samo za krov i uređenje dviju tribina izdvoji novih 280 milijuna kuna, čime bi ukupan trošak izgradnje i uređenja stadiona iznosio preko milijardu kuna.

- Bandić je još 2004. najavio da će stadion biti dovršen za dvije godine, a obećanje je prigodno ponavljao prije svakih izbora. U Zagrebu treba izgraditi moderan stadion, ali ne tako da se nove stotine milijuna kuna ulažu u rupu bez dna i ponovno troši novac građana bez konačnog rješavanja problema, poručio je Mišić.

Tomašević: Stadion u Beču koštao oko 50 milijuna eura

Predsjednik Kluba zastupnika Lijevog bloka Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) ocjenjuje obnovu Dinamova stadiona megalomanskim projektom bez racionalne financijske računice.

- U tu tzv. obnovu je dosad ulupano više od 100 milijuna eura, a nismo ni blizu završetku projekta. Usporedbe radi, Allianz Stadion bečkog Rapida izgrađen je prije nekoliko godina s kapacitetom od oko 30.000 mjesta, a koštao je samo oko 50 milijuna eura, istaknuo je Tomašević.

Mikulić: Jesam za uređenje Maksimira, ali od temelja

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je u srijedu da je za uređenje maksimirskog stadiona, projekt uređenja treba ići od temelja i obuhvatiti sve, a ne ad hoc i parcijalno, te da koraci uređenja trebaju biti savršeno odrađeni.

- Uređivanje maksimirskog stadiona priča je koja traje godinama, čak i desetljećima. Sad je osvanulo da će se uložiti u njega 280 milijuna kuna za natkrivanje i uređenje tribina, a onih stotinjak milijuna eura koje se do sada 'uložilo' sada izgleda kao bačeni novac. Ako se za stotinjak milijuna eura do sada nije napravila kompletna rekonstrukcija i izgradio novi stadion, mene zanima kako se dogodila naknadna pamet da se sa 280 milijuna kuna mogu dobiti nove tribine i krov nad njima, izjavio je Mikulić za Hinu.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!