10:42 / 31.08.2018.

Autor: HRT

Pametno prekida suradnju s IDS-om i GLAS-om

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Stranka Pametno prekida suradnju s IDS-om i GLAS-om u stvaranju takozvane Amsterdamske koalicije.
Stranka Pametno prekida suradnju s IDS-om i GLAS-om u stvaranju takozvane Amsterdamske koalicije.

Predsjednica Marijana Puljak kao razlog za to navodi situaciju u Uljaniku, a poseban problem im je, jkažu, bivši čelnik IDS-a Ivan Jakovčić, koji je bio u Nadzornom odboru jedne od tvrtki Danka Končara. Poručuju kako stranka Pametno ne može pristajati na takve kompromise u politici.

"Neprihvatljivo nam je da Ivan Jakovčić prima novac od tvrtke u vlasništvu gospodina Danka Končara, to je direktan sukob interesa. Tražimo istraživanje odgovornosti svih uključenih u ovaj problem Uljanika koji su doveli do ovog stanja u Uljaniku, tražimo punu transparentnost cijelog procesa, objavljivanje sve dokumentacije koja je išla Europskoj komisiji", kazala je Puljak.

Jakovčić: Nemam se namjeru opet kandidirati na europskim izborima 

Jakovčić je potom objavio da se zbog novih okolnosti koje se događaju u zadnjim tjednima, povezanim s njegovom ulogom u zbivanjima oko Uljanika, neće kandidirati na predstojećim europskim izborima. "Uvjeren sam se da će IDS naći najboljeg kandidata koji će nastaviti ovaj izuzetno važan posao, s istom predanošću i istim uspjehom s kojim sam ga ja radio", stoji među ostalim u priopćenju.

Jakovčić podsjeća da je u prosincu prošle godine obavijestio glavnog tajnika IDS-a i predsjednika Savjeta IDS-a kako nema ambiciju ponoviti mandat u Europskom parlamentu. "Riječ je o dužnosti koja, ako se uzorno obavlja, zahtjeva nevjerojatnu količinu energije. S druge strane, smatram da sam postigao u ovom mandatu puno više nego što sam na početku očekivao", dodaje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!