07:55 / 23.10.2020.

Autor: Branimir Farkaš/Dobro jutro, Hrvatska/M.Š./HRT

Pandemija dovela do porasta govora mržnje na društvenim mrežama!

-

-

Foto: - / -

U emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" tema je bila upravo povećanje govora mržnje na društvenim mrežama, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj.
U emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" tema je bila upravo povećanje govora mržnje na društvenim mrežama, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj.

➡️ Borba protiv govora mržnje - nema komentara od 11 do 13 sati
➡️ U mreži Prvog: Govor mržnje i radikalizacija

➡️ Održana zadnja debata Trumpa i Bidena


Branimir Farkaš
u svojoj analizi istaknuo je, među ostalim, da je kriza izazvana koronavirusom dovela do velikog broja otpuštanja u najvećim svjetskim tvrtkama koje vode najpoznatije društvene mreže.

Na mjesto 30-ak tisuća zaposlenih, došla je umjetna inteligencija, a prema analizi, to je dovelo do povećanja govora mržnje za čak 40%!

Podsjetimo, HRT se priključio akciji protiv govora mržnje na društvenim mrežama pa nećemo dopustiti komentare na našim profilima u petak od 11 do 13 sati.

U emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" bilo je govora i o američkim predsjedničkim izborima i posljednjoj debati između Donalda Trumpa i Joea Bidena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!