14:50 / 14.05.2022.

Autor: M.M./HRT

Panel-rasprava "Novi Novi Zagreb"

Luka Korlaet, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika

Luka Korlaet, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika

Foto: HTV / HRT

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet sudjelovao je na panel-raspravi "Novi Novi Zagreb" na kojoj je predstavljena prva u nizu akcija za povezani razvoj javnog prostora južno od Save. Ona dolazi u trenutku kada se obavljaju pripreme za izmjenu i dopunu GUP-a grada Zagreba.

- Započeli smo s inicijativama, sa prikupljanjem inicijativa za novi generalni urbanistički plan i po hoodgramu. Cijeli proces bi trebao završiti za godinu i pol odnosno dvije godine sa odlukom skupštine. Taj plan će kroz izmjene i dopune, dakle to nije novi plan, to su izmjene i dopune.. adresirati razne teme, od prometa, zelenila, od odnosa prema obnovi. Dakle sve apekte koji se tiču poboljšanja života u gradu, rekao je Luka Korlaet, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika.

- Novi Zagreb je jedan izvanredni urbanistički pejzaž koji je verificiran i od strane eksperata, ali je sve popularnije i nekako ljudima identitetski važnije mjesto. Tako da te neke stvari koje još nisu realizirane, a zacrtane su u većini planova do sada. Znači od regulacijskih planova iz 71. na dalje je sad možda trenutak da se ostvari, pogotovo ove neke stvari koje tu želimo apostrofirat, a to su projekti koji ne inzistiraju na jako dugim pripremama, na enormnim sredstvima , na nekim jako kontraverznim temama već je riječ o funkcionalnim zahvatima u prostoru koji bi trebali podić kvalitetu život ljudi u novom Zagrebu, rekao je Nikola Radeljković, inicijator.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!