Park prirode Medvednica: Ne prilazite TV tornju Sljeme zbog opasnosti od pada leda

01.02.2023.

15:29

Autor: I.Z./HRT/Hina

Ne prilazite TV tornju Sljeme zbog opasnosti od pada leda

Ne prilazite TV tornju Sljeme zbog opasnosti od pada leda

Foto: Park prirode Medvednica / Facebook

Iz Javne ustanove Parka prirode Medvednica danas su upozorili posjetitelje da ne prolaze uz TV toranj na Sljemenu i posebno da se ne zadržavaju u ispod tornja zbog opasnosti od pada leda.

- Sve posjetitelje i dionike koji rade na Sljemenu te koriste prostor u blizini OiV tornja Sljeme (TV toranj) molimo za oprez. Posjetitelje molimo da ne prolaze uz TV toranj, osobito da se ne zadržavaju u zoni ispod tornja zbog mogućnosti pada leda. Također molimo da ne uklanjate znakove upozorenja, navodi se u obavijesti objavljenoj na Facebooku i internetskoj stranici Parka prirode Medvednica.

Objasnili su kako zimi povremeno dolazi do zamrzavanja dijelova tornja te s povećanjem temperature i do pucanja leda i potencijalne opasnosti od pada velikih komada leda koji mogu izazvati materijalnu štetu na objektima u neposrednoj blizini i parkiranim vozilima, a čovjeka mogu ubiti ili teško ozlijediti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!