08:05 / 23.08.2018.

Autor: HRT

Parking se u Zagrebu može platiti i karticama

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Zagrebu je na novim aparatima za parkiranje osim gotovinom omogućeno i plaćanje karticama.
Dobro je to - s obzirom na cijenu parkinga, jedino ga na kredit možemo plaćati, ironično su jučer komentirali Zagrepčani u Klaićevoj ulici dok su djelatnici Zagrebparkinga postavljali nove parkirne automate, iste onakve kakve su prije malo manje od mjesec dana "u testnoj fazi" montirali u Martićevoj.

Podsjetimo, iako im je jedna od glavnih funkcija plaćanje parkiranja bankovnim karticama, sat prometa u mirovanju mogao se platiti isključivo gotovinom. U Klaićevoj će se ipak moći platiti i karticom, a jučer se postavljao samo dio od stotinu "pametnih" aparata koji bi se trebali postaviti po cijelom gradu.

Natječaj za njihovu nabavu raspisan je još u veljači, a osim karata za satno parkiranje, na njima bi se trebale moći kupovati i one komercijalne te povlaštene. Također, jedna od funkcija automata trebala bi biti i prodavanje karata za javni prijevoz te za kazališta i muzeje, dok bi se na ekranu trebale prikazivati turističke informacije.

Naša ekipa javila se iz središta grada gdje su postavljeni novi parkirni automati. Pogledajte kako će oni funkcionirati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!