Tužiteljstvo na suđenju za aferu 'HGK Remorker': Obična koruptivna pljačka

19:47 / 30.11.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Nadan Vidošević bivši predsjednik HGK

Nadan Vidošević bivši predsjednik HGK

Foto: HTV / HRT

Osam godina od uhićenja i šest od potvrđene optužnice. Petogodišnje suđenje za aferu "HGK Remorker" konačno se približilo kraju iznošenjem završnih govora tužiteljstva. 

Podsjetimo, Nadan Vidošević predsjednik Hrvatske gospodarske komore od 2006. do 2011. i četiri njegove bliske suradnice, uz ostalo su, optuženi da su preko tvrtke "Remorker" fiktivnim poslovima godinama izvlačili i "prali" novac, i time Hrvatsku gospodarsku komoru oštetili za više desetaka milijuna kuna. 

- Predmet postupka pred ovim sudom od 2017. godine kada je započela prva rasprava, nije ništa drugo nego, ja bih rekla, jedna najobičnija koruptivna pljačka. Uvijek se radi o događaju u kojem se stvarni poslovi pravne osobe u kojoj upravo prvookrivljeni ima odlučujuću ulogu, koristi za izvlačenje novca u njegovu korist. Razlika je samo u tome plaća li Hrvatska gospodarska komora privatno izvršene usluge prvookrivljenom Nadanu Vidoševiću, ili se korištenjem stvarno izvršenih projekata u njegovu korist izvlači novac ili on stječe umjetnine, rekla je Petra Parlov, zamjenica ravnateljice USKOK-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!