19:52 / 25.04.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/I.Z. /HRT

Ivić u Dnevniku: Pastiri bi trebali stado voditi u sigurnije vode

default error photo

Predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split prim. dr. sc. Ivo Ivić, dr. med. rekao je u HTV-ovom Dnevniku kako u bolnicu dolaze bolesnici s teškom kliničkom slikom, jer se najčešće nisu pridržavali epidemioloških mjera. 

Dodao je kako je sasvim jasno i jednostavno da, ako se održavaju obredi prve pričesti ili krizme, postoji povod i za druženje.

- Ako obreda ne bude, neće biti ni druženja. To je sto posto sigurno, rekao je dr. Ivić.

Naglasio je da bi, ako želimo epidemiološku situaciju staviti pod kontrolu, onda "pastiri trebali stado voditi u neke sigurnije vode, a ne tamo gdje je nesigurno". 

Predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split poručio je i da sve gužve koje su događaju na kraju postaju gužve na hitnim prijemima. Dodao je da se bolest proširila kako na mlađu populaciju tako i na starije osobe, a samim time je i teža klinička slika.

- Bolest je takva zbog promijenjenog virusa, drugi je soj virusa, poručio je Ivić.

Dodao je kako se smanjenjem broja novozaraženih može smanjiti i mogućnost težih kliničkih slika bolesti. Ponovio je kao se ljudi trebaju pridržavati epidemioloških mjera te smanjiti okupljanja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!