Paus: Svjesni smo da IDS moramo vratiti na stare staze

19.02.2022.

15:22

Autor: Hina/HRT/V.G.

Dalibor Paus

Dalibor Paus

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus na 35. Saboru stranke, koji se istodobno odvijao na tri lokacije: u Puli, Labinu i Novigradu, koje su bile međusobne povezane putem video streaminga, poručio kako "Istrijani traže rezultate i vrlo su jasno rekli da je stiglo vrijeme za promjene"


Paus je ustvrdio da je IDS u zadnjih 30 godina izgradio okvir unutar kojega su vrijedni ljudi od Istre stvorili jednu od najnaprednijih regija u Hrvatskoj te proučio da današnjim saborom IDS počinje pripremu za nove izbore i kreće graditi stranku koja će artikulirati potrebe Istre i Istrijana u vremenu koje dolazi.

- Više od naših unutarstranačkih stvari, građane zanima što im možemo ponuditi da oni i njihova djeca, njihovi roditelji žive bolje. Zato moramo pokazati zajedništvo i trebamo se usmjeriti na budućnost IDS-a. Dobro je, pri tom, da imamo puno različitih načina gledanja na stvari. Sve dok smo jedinstveni i složni oko ključnih ciljeva koji se tiču naše Istre, smatram da je ta različitost pogleda naše bogatstvo, istaknuo je Paus.

Naglasio je da su Istrijani uključivi, tolerantni, moralni, vrijedni i odgovorni ljudi, te da takva mora biti i stranka koju biraju, takav mora biti IDS.

- Danas u IDS-u ima puno takvih ljudi. Oni su naša najveća snaga i zalog za budućnost. Imamo cijeli niz gradonačelnika i načelnika koji uspješno vode svoje gradove i općine, koji imaju izuzetnu potporu svojih građana. Te uspješne priče, kao i sve dobro što ćemo zajedničkim snagama stvoriti moraju postati sinonim za IDS, jer to je naša misija, poručio je.

Ponovio je da su velike zasluge IDS-a za Istru kakva je danas, ali i da je ta stranka još više odgovorna za njezinu budućnost.

Današnji Sabor IDS-a u izjavi je ocijenio "jednim od uspješnijih" i da predstavlja dio konsolidacije stranke.

- Ton je bio konstruktivan, čulo se puno različitih mišljenja s obzirom na situaciju, ali jedinstveni smo u stavu da se moramo okrenuti budućnosti i sve napraviti da IDS bude snažan i jedinstven. Prije svega, moramo se približiti građanima", rekao je dodavši da atmosfera sa Sabora govori u prilog činjenici da "postoje energija i srce" da se IDS vrati i bude jak kao prije.

Odgovarajući na pitanja novinara Paus je naglasio kako "u IDS-u nema Miletićeve i njegove frakcije" te da "svi žele vratiti stranku na stare staze".

Ustvrdivši kako je odluka Predsjedništva IDS-a o pokretanju stegovnog postupka protiv bivšeg predsjednika IDS-a i aktualnog istarskog župana Borisa Miletića bila dobra, Paus je izjavio kako rezultati lokalnih izbora pokazuju da IDS nije jak kako priželjkuju, ali kako svi moraju dati svoj obol u tom novom IDS-u.

Kratko je govorio i o izmjenama statuta IDS-a, a od zanimljivosti izdvojio je da će se razmišljati o ograničavanju mandata predsjednika stranke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!