Pavelić i Ljubičić o izborima: Može li netko probuditi 300.000 ljudi

23.03.2021.

14:11

Autor: Studio 4/B.A./HRT

Neven Pavelić, Saša Ljubičić i Petar Vlahov

Neven Pavelić, Saša Ljubičić i Petar Vlahov

Foto: Studio 4 / HRT

Urednik portala Hrvatska danas Neven Pavelić i novinar Slobodne Dalmacije Saša Ljubičić danas su u HTV-ovoj emisiji Studio 4 komentirali izglede sudionika predstojećih lokalnih izbora.

Što se tiče situacije u Zagrebu, Pavelić je rekao da HDZ već tradicionalno ima problema s kandidatima u Zagrebu, ali i svim većim gradovima, osim Splita na prošlim izborima.


- HDZ ima veliki problem u Zagrebu. Dosad su imali uglavnom alibi kandidate i sad je većina analitičara tako kvalificirala i ovog HDZ-ovog kandidata, rekao je Pavelić o Davoru Filipoviću. Dodao je da Zagreb tradicionalno nije sklon desnijim opcijama.


Za Tomislava Tomaševića iz Možemo! rekao je kako je shvatio da više nije izazivač i da se počeo ponašati kao netko tko vodi priču. Pavelić je rekao i da stranka preminulog gradonačelnika Milana Bandića ima određeni kapital.


- Ako vam je šest rođaka zaposleno u Zagrebačkom holdingu, sigurno nećete riskirati da vam dođu neki revolucionari i da ih potjeraju na ulicu, rekao je također Pavelić.


Naglasio je važnost izlaznosti - po njemu nije ključno pitanje tko će uzeti Bandićeve birače, već može li netko probuditi ostalih 300.000 ljudi koji ne izlaze na izbore, ili barem dio njih, da izađu na izbore.

Galerija
Neven Pavelić, Foto: Studio 4/HRT
Saša Ljubičić, Foto: Studio 4/HRT

Ljubičić je rekao da situacija za HDZ-ovog kandidata za splitskog gradonačelnika Vice Mihanovića nije tako sjajna kao što je bila, i to zbog afere u kojoj se spominje njegov plagijat doktorata. Smatra da Željko Kerum ima svoje birače i one koje je interesno vezao za sebe, ali nije siguran da može računati na potporu koja ga sto posto vodi u drugi krug izbora.


Tomislav Mamić odustao je od kandidature za gradonačelnika i najavio podršku Branki Ramljak.


- Da je Tomislav Mamić išao svojim imenom i prezimenom za gradonačelnika Splita, onda bi on sasvim sigurno bio jedan od glavnih favorita za to mjesto, rekao je Ljubičić, dodavši da se radi o uspješnom poduzetniku bez ikakvih repova.


Ljubičić je rekao i kako je SDP-ov kandidat Ante Franić javnosti nepoznat te da su s njim krenuli kasno u kampanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!