10:00 / 23.04.2019.

Autor: V.K./HRT

Pavelić: U slučaju Brkić ništa se krucijalno neće dogoditi

-

-

Foto: - / -

HRT je proveo najveće istraživanje popularnosti stranaka prema načelu "jedna izborna jedinica", a istraživanje je obuhvatilo čak 1400 ispitanika.
HRT je proveo najveće istraživanje popularnosti stranaka prema načelu "jedna izborna jedinica", a istraživanje je obuhvatilo čak 1400 ispitanika, stoga je statistička pogreška samo plus minus 2,62 %. Anketa je provedena od 12. do 18. travnja.

O tome je govorio u emisiji „Studio 4“ Neven Pavelić, glavni urednik portala Hrvatska danas.

Pavelić je rekao kako je HDZ prvi na ljestvici, ali je anketni rezultat nizak te da se moramo sjetiti kako je 2014. Domoljubna koalicija imala 40 posto na izborima pa smatra da je ovih 25 posto „mršavi“ rezultat.

- Sve ovisi o tome koliko lista će imati dovoljno glasova da bi ušli u EU parlament i o tome ovisi raspodjela mandata barem što se tiče vladajućih stranaka, govori Pavelić.

HDZ ima 3 osigurana mjesta, a za ovo jedno ili dva će biti velika borba, istaknuo je Pavelić.

- Po posljednjem popisu u Hrvatskoj ima 186 tisuća Srba i uz solidnu mobilizaciju, nije nerealno dobiti jedan mandat u EU parlamentu, rekao je i dodao kako ako budu imali dobru kampanju, šanse imaju i Marijana Petir i Mislav Kolakušić.
Ekskluzivno: Rezultati drugog mjesečnog istraživanja HRejting
HRT EKSKLUZIVNO: Evo tko bi pobijedio da su predsjednički izbori održani jučer
Brkić: Ovo je HDZ, nije Komunistička partija HDZ  je slabiji nego 2014., ali onda nisu išli sami na izbore. Vidjet ćemo danas koja je prava strana HDZ-a.

- Naše stranke nisu navikle na kampanje tijekom godine, one idu s "bombaškim“ kampanjama, ali to više ne ide. Europska unija je odavno počela kampanju za europske izbore, a kod nas kampanje nema ili je potpuno nevidljiva, naglašava.

Predsjedništvo HDZ-a je najavilo odlučivanje glede slučaja Milijan Brkić. Pavelić je rekao da se ništa krucijalno neće dogoditi.

- Isključivanje Brkića iz HDZ-a bi moglo biti kontraproduktivno za HDZ uoči izbora, rekao je Pavelić.

Pavelić je naglasio kako se SDP konsolidirao za ove izbore.

- SDP-ova lista je lista poznatih osoba, koja bi mogla donijeti baš ono što su planirali, a to je 200 tisuća glasova, naglašava.

Vezano uz predsjedničke izbore, riječ je o tzv. kandidatima koji kotiraju u javnosti, a nitko od njih nije istaknuo svoju kandidaturu. Od svih njih jedino je Kolakušić rekao da će se kandidirati.

- Ako Plenković uspije s ovom svojom listom za EU izbore, on zaista nema razloga za prijevremene parlamentarne izbore, zato što je time uspio pasivizirati sve u stranci koji misle drugačije.

- Plenković je pokazao da je odličan političar, naglasio je Pavelić i dodao da ako HDZ uspije mobilizirati glasače da izađu na izbore, Plenković će biti "neprikosnoveni vođa HDZ-a i u HDZ-u neće biti niti jednog disonantnog tona, ali ako tako ne bude, moglo bi biti svačega".
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!