Pavić za HRT: Maksimir jedan od prioriteta, ali i obnova Poljuda

19.12.2022.

20:01

Autor: Dnevnik

Josip Pavić

Josip Pavić

Foto: Dnevnik / HRT

Josip Pavić, državni tajnik za sport, u Dnevniku HRT-a rekao je kako nakon Nove godine, kada na snagu stupi novi Zakon o sportu, određene sportske građevine proglasit će se kao one od nacionalnog interesa.

- Maksimirski stadion će biti jedan od prioriteta, ali svima je jasno da se treba uložiti i u obnovu Poljuda. Dao se period kroz 2023. godinu da gradovi skupe potrebnu projektnu dokumentaciju kroz određene elaborate koji će biti potrebni za društvene i sportske održivosti, rekao je.

Na pitanje o kolikim se ulaganjima radi, Pavić je rekao kako su za 2024. i 2025. godinu osigurana inicijalna sredstva od preko 100 milijuna kuna po godini.

Naglasio je kako Hrvatska ima bezrezervnu podršku UEFA-e koja je prepoznala namjeru Vlade i spremni su sufinancirati, ali očekuje su potpora i lokalnih zajednica, a i samog saveza.

Rekao je kako glede obnove Poljuda postoji projekt koji govori da za njegovu temeljnu konstrukcijsku obnovu treba oko 20 milijuna eura, no to je u fazi revizije.

Na pitanje koji su objekti prioritet za obnovu, Pavić je rekao kako se i do sada ulagalo u sportsku infrastrukturu. Iznos je bio zadnjih godina oko 90 milijuna kuna, a sada se vidi napredak u ulaganjima jer je za sljedeću godinu osigurano 30 milijuna kuna koje će se putem natječaja ulagati.

Što se tiče ulaganja u ljude, Pavić je rekao kako je novim Zakonom omogućeno da se s razine države transferira novac lokalnim zajednicama za stručni rad s djecom i osiguranje opreme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!