10:07 / 25.09.2019.

Autor: D.M./HRT

Pavić: Na premijeru je da utvrdi moju odgovornost

-

-

Foto: - / -

Marko Pavić je, dok je bio ministar rada i mirovinskog sustava, najavljivao da bi zahtjevi inicijative "67 je previše" državu stajale 45 milijardi kuna do 2040.
- Mirovinska reforma ide dalje. Vlada je čula glas građana i prihvatila prijedloge inicijative "67 je previše", ali ide se i u smjeru produljenja radnog vijeka, kazao je Marko Pavić, koji je, dok je bio ministar rada i mirovinskog sustava, najavljivao da bi te promjene državu stajale 45 milijardi kuna do 2040.

- Prihvaćeni zahtjevi inicijative "67 je previše" - u Vladi kažu novca ima
- Aladrović pojasnio izmjene mirovinskih i radnih zakona


Na dodatno pitanje novinara da komentira svoje inzistiranje na tome da ne bi trebalo prihvatiti zahtjeve inicijative te osjeća li odgovornost kada je riječ o kampanji koja je plaćena novcem hrvatskih građana, kazao je da rad do 67 godina postoji u zakonodavstvu od 2014., a da Vlada ima pravo informirati građane o reformama.

Što se tiče svoje ostavke, naglasio je da je "ovo Vlada Andreja Plenkovića" te da je "na njemu da utvrdi ima li odgovornosti". On sam, dodao je Pavić, sada kao ministar radi na regionalnom razvoju Hrvatske i europskim fondovima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!