09:39 / 18.01.2019.

Autor: HRT

Pavić najavio povećanje minimalne plaće na 3000 kn

-

-

Foto: - / -

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić najavio je novo povećanje minimalne plaće.
Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić ponovio je jučer u Osijeku prošlogodišnju odluku o povećanju minimalne plaće na 3000 kuna neto.Vlada je prošle godine donijela odluku da se minimalna plaća diže na 3000 kuna neto, odnosno 3750 kuna bruto. To povećanje od 248 kuna najveće je povećanje od uvođenja instituta minimalne plaće 2008., kazao je tada Pavić.

Minimalna plaća od 1. siječnja 2019. bit će viša nego u devet država EU-a, to uključuje već sada Bugarsku, Litvu, Rumunjsku, Latviju i Mađarsku, a od 1. siječnja imat ćemo veću minimalnu plaću nego Češka, Slovačka, Poljska i Estonija, istaknuo je Pavić u prosincu. Predloženim povećanjem, rekao je tada, Vlada je poslala važnu poruku da želi dostojanstven život svojih sugrađana od kojih njih 37.000 prima minimalnu plaću. No ovo povećanje nismo radili bez kompenzacijskih mjera za zadržavanje zaposlenosti u radno intenzivnim industrijama, prije svega kože, tekstila, drva i metala, naglasio je ministar Pavić lani u prosincu.
Plenković: Ovo je najveće jednokratno povećanje minimalca od 2008.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!