14:30 / 18.07.2019.

Autor: HRT

Pavić: Novi ministri dobit će povjerenje stranačkih kolega i koalicijskih partnera

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Istaknuo je da su se na koordinacijskom sastanku u Banskim dvorima pripremili za sutrašnje predstavljanje na saborskim odborima.
Bivši ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, koji je predložen za novog ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a, izrazio je uvjerenje da će sutra na izvanrednoj sjednici Hrvatskog sabora kandidati za nove ministre dobiti povjerenje stranačkih kolega i koalicijskih partnera.

- Budući ministri stigli u Vladu
Plenković: Rekonstrukcija Vlade dobro je osvježenje 

- Vjerujem da ćemo sutra na izglasavanju novih ministara dobiti apsolutno povjerenje stranačkih kolega i koalicijskih partnera i slijedeći tjedan idemo u nove pobjede - izjavio je Pavić novinarima nakon sastanka kandidata za nove ministre s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Istaknuo je da su se na koordinacijskom sastanku u Banskim dvorima pripremili za sutrašnje predstavljanje na saborskim odborima.

Sutra će na odborima predstaviti dio programa koji se tiče provedbe EU-ovih projekata, završetka N+3, veće apsorpcije sredstava i pojednostavljenja procedura.

- Sljedeće godine čeka nas predsjedanje Europskom unijom i vrlo je izvjesno da će Hrvatska završavati proračun EU-a. Dosta je posla pred nama, ali vjerujemo da ćemo opravdati povjerenje - rekao je Pavić.

Ocijenio je da rekonstrukcija stavlja fokus na sadržaj i ispunjenje programa Vlade te je uvjeren da će sada moći jasnije i vidljivije komunicirati što je Vlada napravila.

- Trebamo još ubrzati procese i vjerujemo da će ova rekonstrukcija dovesti do toga - zaključio je Pavić.

Kandidatkinja za ministricu poljoprivrede Marija Vučković izjavila je nakon sastanka s premijerom da su razmijenili informacije o dosadašnjim postignućima u različitim resorima i kratko iznijeli prioritete za nastavak rada, svatko u svojem području.

Vučković je ponovila kako će u resoru poljoprivrede nastaviti raditi ono što je započeto s bivšim ministrom Tomislavom Tolušićem, a tiče se digitalizacije, razvoja upravljačkog sustava i odgovarajućih sustava potpora ne samo iz EU-ovih fondova već i nacionalnih.

Najvažnije je napraviti strateški plan koji će biti fokusiran na ono što doista treba našim poljoprivrednicima te da se počne raditi na vrijeme, da se sve ugovori i potroši iz programa ruralnog razvoja. Ocijenila je dosadašnju suradnju s Tolušićem odličnom.

- Mislim da je učinio puno te ćemo nastojati svi zajedno pridonijeti da u medijima i javnosti dođe do interesa za to što se stvarno sadržajno zbiva - poručila je Vučković.
Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!