08:46 / 19.07.2019.

Autor: D.M./HRT

Pavić pred Odborom - Plenković Marasa nazvao "plačljivkom"

-

-

Foto: - / -

Dosadašnji ministar rada i mirovinskog sustava nasljeđuje razriješenu Gabrijelu Žalac.
Na sjednici Odbora za regionalni razvoj i fondove EU-a predstavio se budući ministar regionalnog razvoja Marko Pavić, dosadašnji ministar rada i mirovinskog sustava koji nasljeđuje razriješenu Gabrijelu Žalac.

- UŽIVO: Novi ministri traže potvrdu u Saboru
- Plenković: Rekonstrukcija Vlade dobro je osvježenje 
-
Prve izjave budućih ministara - video
- Otvoreno o rekonstrukciji Vlade 

- Dosad sam se skrbio za 10,7 milijardi eura, za oko 2 milijarde eura europskog socijalnog fonda. Dakle, do sada sam već radio ovaj posao, i to s 2 milijarde eura. Ovim imenovanjem bit ću koordinativno tijelo i osoba koja će koordinirati apsorciju cijele financijske omotnice, izjavio je pred Odborom Marko Pavić. Kao prioritete budućeg rada izdvojio je osiguranje kontinuiteta korištenja sredstava fondova EU-a, novo financijsko razdoblje, ravnomjeran razvoj Hrvatske te pojednostavnjenje procedura. Obećao je da će posao koji je uspješno radio do sada nastaviti i u novom ministarstvu.Premijer Andrej Plenković, predstavljajući Pavića, naglasio je da je riječ o kandidatu koji ima veliko iskustvo u provođenju projekata EU-a, za kojeg je uvjeren da će svojim bogatim iskustvom znati pronalaziti rješenje za ovaj resor. "Plan je da do kraja godine dođemo do 80 posto konzumiranja europske financijske omotnice za Hrvatsku, a iduće godine do punog konzumiranja europskog novca", kazao je Plenković. Kao bitnu temu izdvojio je i novi okvir statističke podjele Hrvatske te daljnje aktivnosti "Projekta Slavonija".
Također je zahvalio dosadašnjoj ministrici Žalac na radu i pokretanju brojnih aktivnosti.

Plenković: Maras plače kad mu se odgovori

- Kako uopće imate obraza reći hrvatskoj javnosti da nikome ne date da etiketira vašu Vladu. Vi i vaši ministri ste napravili ovu Vladu najkorumpiranijom od početka 90-ih. Nije mi jasno na temelju čega tražite novi start. Tri četvrtine mandata su prošle, izgubili ste europske izbore, a većinu vam održavaju oni koji ne odražavaju volju birača. Mi kao da ne živimo u istoj zemljji, vi vidite stvari koje ne postoje, kazao je premijeru Gordan Maras, koji inače nije član Odbora za regionalni razvoj i fondove.- Vidim da je gospodin Maras već na trećem odboru kao "stalker" koji me slijedi. Ja mu na brzini trčanja za mnom čestitam, odgovorio je Marasu Andrej Plenković. U riječ mu je upao Maras pa je intervenirala i predsjednica Odbora. Plenković je nastavio i kazao kako "Maras, kad mu se politički odgovori - plače". "Ako želite plakati, odite van pa se isplačite i vratite se. Očito ne trpite kritiku, malo ste mi netolerantni", zaključio je Plenković. Maras je ustvrdio da ga se vrijeđa i ne poštuje te napustio sjednicu Odbora. "Plačljivko je sad napustio Odbor", zaključio je Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!