23:06 / 02.04.2021.

Autor: Lucija Judnić/Dnevnik 3/IMS/HRT/D.D.

Pavičić Vukičević promijenila tim koji će pratiti epidemiološku situaciju Zagreba

Novi tim koji će pratiti epidemiološku situaciju u Zagrebu

Novi tim koji će pratiti epidemiološku situaciju u Zagrebu

Foto: HRT / HTV

Još se vuku repovi prekjučerašnje zbrke oko odluke da se u Zagrebu uvede obvezno nošenje maske na svim otvorenim prostorima. Nakon što je preuzela zagrebački stožer civilne zaštite i povukla tu odluku, Jelena Pavičić Vukičević promijenila je i tim koji će pratiti epidemiološku situaciju u glavnom gradu. Na popisu više nema bivše šefice stožera Olivere Majić i ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar", Zvonimira Šostara.

Sudeći prema sadržaju elektroničke korespondencije između obnašateljice dužnosti gradonačelnika i bivše načelnice stožera, Pavičević Vukičević je i prije samog donošenja mjere znala za prijedlog obveznog nošenja maski na otvorenom.

- Radilo se o cirkularnom mailu koji je otišao na preko 40 adresa. Ja sam odgovorna osoba i ne bježim od svoje odgovornosti, zato sam jednostavno stala na čelo kolone, izjavila je Jelena Pavičić Vukičević, obnašateljica dužnosti zagrebačkog gradonačelnika.

Iako su se našle na istome mjestu, poziv da sudjeluje na današnjoj konferenciji stožera zamjenica zagrebačkog gradonačelnika nije dobila.

- Jutros sam imala neke obveze pa ću vidjeti. Nemam još informaciju jesam li član Stožera, pa ću to podijeliti s vama kada dobijem rješenje, rekla je Olivera Majić, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika.

Na pitanje je li smijenila gospođu Majić, Pavičić Vukičević se ogradila.

- Nisam ja nikoga smijenila, molim vas da poštujete to što je moja poštovana kolegica rekla, odgovorila je Jelena Pavičić Vukičević.

Na Stožeru je obnašateljica dužnosti predstavila novi tim, a na popisu nema ni Zvonimira Šostara, niti Olivere Majić. Izostanke opravdava radnim zadacima, a ne želi dati ni odgovor na pitanje tko je propisao nošenje maski. Odgovorila je i na pitanje novinarke "je li netko prisilno htio nametnuti maske, pa se samo ne zna tko je to bio?".

- Prisilna je odredba u kojoj kažete da je obveza u svakom trenutku bez iznimke nositi maske, odvratila je Jelena Pavičić Vukičević, obnašateljica dužnosti zagrebačkog gradonačelnika.

Novi sastav stožera, ako je suditi prema najavama, nakon Uskrsa trebao bi objasniti što je dovelo do reorganizacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!