12:32 / 08.11.2020.

Autor: HRT/Hina

Pazinski gradonačelnik pozitivan na koronavirus

Renato krulčić (foto: Dusko Marusic/PIXSELL)

Renato krulčić (foto: Dusko Marusic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić koji se u subotu testirao na koronavirus pozitivan je i ima blaže simptome bolesti COVID-19, potvrdili su u nedjelju iz Grada Pazina.
Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić koji se u subotu testirao na koronavirus pozitivan je i ima blaže simptome bolesti COVID-19, potvrdili su u nedjelju iz Grada Pazina. 

Gradonačelnik Krulčić u četvrtak je zajedno s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem te predstavnicima Bina Istre, Istarske županije i općina Pazinštine nazočio otvaranju poddionice istarskog ipsilona od Pazina do Cerovlja.

Ministar Oleg Butković također je pozitivan na koronavirus i kako je u nedjelju priopćeno iz Ministarstva, ima blaže simptome bolesti te će svoje radne obaveze nastaviti obavljati u samoizolaciji.

I pazinski gradonačelnik ima blaže simptome bolesti COVID-19.

- Osjećam se dobro s obzirom na to da imam blaže simptome bolesti. Moja je dužnost i odgovornost da svim sugrađankama i sugrađanima izvijestim da sam uslijed blagih simptoma i sumnje na COVID-19 obavio PCR test te da je isti pozitivan - kazao je Krulčić dodavši kako se na posao vraća 16. studenoga do kada mu je određena samoizolacija.

- Svoje ću radne obveze nastaviti obaviti od kuće u samoizolaciji poštujući preporuke epidemiologa i liječnika - poručio je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić. 

Osim njega, prema informacijama iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, od danas se u mjerama samoizolacije nalazi i obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin koji je testiran na koronavirus, ali je njegov test negativan dok su u mjerama pojačanog nadzora pulski gradonačelnik Boris Miletić i saborski zastupnik Anton Kliman koji su također u četvrtak bili na svečanosti u Cerovlju.

- Moramo biti odgovorni i disciplinirani i neovisno o negativnom testu idućih dana svoje radne obveze obavljat ću od kuće i bit ću u stalnom kontaktu s epidemiolozima i liječnicima - poručio je Fabrizio Radin.

U međuvremenu i rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga nalazi se u samoizolaciji, iako mu je test na covid-19 negativan.

- Zbog kraćeg kontakta s COVID-19 pozitivnom osobom, sve do petka 13. studenog nalazim se u samoizolaciji. Naime, u subotu sam napravio test koji je pokazao da sam negativan, što sam i sam pretpostavljao s obzirom na to da sam za vrijeme kontakta i sam nosio zaštitnu maskicu. Naravno, posao mora ići dalje tako da je idućih šest dana, s obzirom na to da je kontakt bio u utorak, moj ured od kuće - poručio je Paliaga.

U samoizolaciji je i direktor Bina Istre Dario Silić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!