Stablo palo na tramvajsku prugu i ozlijedilo prolaznicu

02.08.2022.

13:51

Autor: HRT/Ruža Ištuk

Srušilo se drvo na pedesetogodišnjakinju

Srušilo se drvo na pedesetogodišnjakinju

Foto: Ruža Ištuk / HRT

Danas se u zagrebačkoj četvrti Medveščak na tramvajsku prugu srušilo stablo te je pritom ozlijeđena žena od oko 60 godina. S ozljedom glave prevezena je u bolnicu. Na terenu su vatrogasci koji raščišćavaju prugu kako bi se što prije ponovno uspostavio promet.

Reporterka HTV-a Ruža Ištuk javila se s terena u emisiju HTV-a "Studio 4" te rekla kako se visoko i teško stablo kestena srušilo preko tramvajske pruge na gospođu oko 60-ak godina koja je u tom trenutku prelazila tračnice.

- Trebalo je vatrogascima neko vrijeme da gospođu izvuku ispod stabla. Ozlijeđena žena odvezena je u KBC Zagreb, iz bolnice kažu na sreću je pri svijesti, ozljede ne izgledaju teško, obrada je u tijeku. Stablo je palo preko strujnih žica, s obzirom na to da je struja bila uključena, postojala je mogućnost strujnog udara i ozljeđivanja prolaznika. Nasreću, to se nije dogodilo. Ubrzo je isključena struja, rekla je.

Naglasila je da vatrogasci režu dijelove stabla kako bi što prije raščistili situaciju. Nakon toga će i tramvaji na tom dijelu ponovno početi prometovati.

- Susjedi su šokirani i kažu da se sve to dogodilo zbog neodržavanja i starosti stabla, zaključila je. 

Situaciju je komentirao i voditelj Odjela u Vatrogasnoj postaji Centar Darko Ružić. Rekao je da je stablo palo na tramvajske žice i osobu koja je prelazila preko tramvajske pruge.

- Manje od minute nam je trebalo da je oslobodimo, da joj možemo pristupiti i osloboditi je. Gospođa ima posjekotinu na glavi. Stablo je najvjerojatnije palo od starosti, iščupalo se, rekao je Ružić. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!