Pedijatrija KBC-a Sestre milosrdnice u potpunoj funkciji nakon sanacije stropa

21.02.2023.

14:25

Autor: Hina/I.B.

KBC Sestre milosrdnice

KBC Sestre milosrdnice

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić izvijestio je da Klinika za pedijatriju KBC-a funkcionira u punom prostornom kapacitetu, nakon sanacije stropa u hodniku koji se djelomično urušio prošli tjedan.

Nakon što je 15. veljače došlo do ulegnuća dijela spuštenog stropa na Klinici za pedijatriju KBC-a uslijed popuštanja dijela nosive potkonstrukcije protupožarnog energetskog kanala, ulegnuće je uklonjeno, a Klinika za pedijatriju vraćena je u rad u punom prostornom kapacitetu, priopćio je dr. Vagić.

Cijelom dužinom glavnog hodnika Klinike za pedijatriju učinjena je djelomična zamjena, ojačanje i pričvršćenje potkonstrukcije protupožarnog energetskog kanala te je spušteni strop vraćen u prvobitno stanje.

Tijekom sanacije napravio se i pregled energetskih kanala cijele etaže, kao i etaže ostalih Klinika u istoj zgradi, kako bi se izbjegli novi štetni događaji i potencijalne opasnosti za sve korisnike Klinika.

Sanacija navedene progresivne štete uzrokovane potresom trajala je svega 48 sati, a tijekom proteklog vikenda medicinske sestre Klinike za pedijatriju vratile su Kliniku u prvobitno stanje za što ugodniji boravak malih pacijenata, istaknuo je u priopćenju ravnatelje KBC-a Vagić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!