Pejčinović Burić: Srbija nema kredibilitet govoriti o Jasenovcu

29.01.2018.

19:19

Autor: HRT

default error photo
"Krajnje je licemjerno da optužbe na račun Hrvatske dolaze od dužnosnika Srbije koja je rehabilitirala ili ima u postupku rehabilitacije zločince Dražu Mihailovića i Milana Nedića", rekla je Pejčinović Burić.
Srbija nema kredibilitet govoriti o Jasenovcu dok istodobno rehabilitira svoje zločince iz Drugoga svjetskog rata, izjavila je u Zagrebu ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić.

Diplomatski rat između Beograda i Zagreba izazvala je izložba o ustaškom logoru u Hrvatskoj u Drugome svjetskom ratu koju je Srbija 25. siječnja organizirala u sjedištu UN-a u New Yorku.

Hrvatska Vlada je uoči izložbe osudila pokušaj Srbije da prostor UN-a iskoristi za "manipulacije i plasiranje lažnih podataka", a Srbija je neizravno optužila Hrvatsku za rehabilitaciju ustaštva, tvrdeći da je opstruirala izložbu.

"Krajnje je licemjerno da optužbe na račun Hrvatske dolaze od visokih dužnosnika Srbije koja je nedavno rehabilitirala ili ima u postupku rehabilitacije najgore zločince Drugoga svjetskog rata Dražu Mihailovića i Milana Nedića", rekla je novinarima Pejčinović Burić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!