11:41 / 22.09.2018.

Autor: M.M./HRT

Penava: Ne impresionira me pokretanje postupaka za ratne zločine

-

-

Foto: - / -

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava komentirao je pokretanje više postupaka za ratne zločine, a sve uoči prosvjeda zbog neprocesuiranja zločina u Vukovaru najavljenog za 13. listopada.
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u Vukovaru kako ga ne impresionira pokretanje više postupaka za ratne zločine nakon njegove najave prosvjeda u Vukovaru zbog nedovoljne učinkovitosti državnih službi u procesuiranju ratnih zločina.

Možemo mi sad govoriti sve, podvostručit ćemo timove, udeseterostručit ćemo ih. To je stvaranje nekog dojma, ne treba sumnjati, s druge strane, u dobru namjeru. Treba dati ljudima šansu, stručnim timovima, koji to rade, ali rezultat će govoriti.

Na pitanje vjeruje li da će prosvjed pritisnuti institucije, Penava je rekao da vjeruje jer, kako je rekao, to neće biti jedini prosvjed, te da će stvarati kontinuirani pritisak u tom smjeru.


Penava je to izjavio dok je bio na obilježavanju 27. obljetnice ustroja 204. vukovarske brigade - postrojbe koja je podnijela najveći teret obrane Grada Heroja od agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi.

Kroz nju je prošlo oko 5500 boraca, od kojih se 923 vode kao poginuli i nestali, dok ih je ranjeno oko 1600.

Gradonačelnik Ivan Penava ponovio je da neće odustati od prosvjeda, najavljujući - da je to tek prvi u nizu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!