17:38 / 11.09.2018.

Autor: D.M./HRT

Penava ne odustaje od prosvjeda

-

-

Foto: - / -

Nakon sastanka s ministrom Božinovićem Penava je rekao je da ne odustaje od prosvjeda protiv "šutnje institucija" o zločinima u Vukovaru.
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, nakon sastanka s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem rekao je da ne odustaje od najavljenog prosvjeda protiv "šutnje hrvatskih institucija" o ratnim zločinima u Vukovaru, iako ga je Božinović upoznao s radom stručnog tima za istraživanje ratnih zločina na Ovčari.

"Ne dolazi u obzir odustajanje od prosvjeda. Kako sam i prije rekao, prosvjed nije uperen ni protiv koga, ni osobno, ni politički. Sva druga, razumljiva, ali ipak naklapanja o tome hoće li biti sankcija, i insinuacije o tome tko je to i zašto sada to osmislio, mislim da to čine ljudi koji naprosto nemaju senzibiliteta", izjavio je Penava.Na pitanje hoće li Penava snositi sankcije u stranci Gordan Jandroković kazao je kako nikakvih sankcija neće biti. "Razgovarao sam s kolegom Penavom, objasnio mi je koji su to razlozi i frustracije koje imaju Vukovarci i nastavit ćemo taj dijalog", rekao je Jandroković nakon sjednice saborskog Predsjedništva. Dodao je međutim kako je činjenica da postoji velik broj nerazriješenih slučajeva te da očekuje od državnih institucija, u prvom redu DORH-a i sudova, da sve koji to zaslužuju i procesuiraju.

Ivan Penava u nedjelju je najavio da će se u Vukovaru 13. listopada održati prosvjed zbog nezadovoljstva radom državnih institucija u vezi s procesuiranjem ratnih zločina i traženjem nestalih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!