Penava: Nije prosvjed jedini put kojim se može doći do rezultata

23.09.2019.

14:16

Autor: D.M./HRT

default error photo
Na pitanje može li komentirati današnju objavu HVIDR-e da koalicija s SDSS-om nije dobra penava je poručio da se "ne bi štel mešati".
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio u Vukovaru da je upitan prosvjed koji se trebao održati u Vukovaru u listopadu zbog nezadovoljstva sporim procesuiranjima ratnih zločina. Dodao je, međutim - kako prosvjed nije jedini put kojim se može doći do rezultata.

Na pitanje na kakve puteve misli poručio je kako više ne može reći, jer je rekao i više nego što je htio. Na pitanje može li komentirati današnju objavu HVIDR-e da koalicija s SDSS-om nije dobra kazao je: Ne bih se štel mešat u to. Imam svoje mišjenje o jedima i drugima.Prošlog petka Penava se u Vinkovcima sastao s predsjednikom Vlade i HDZ-a Andrejom Plenkovićem, koji je boravio na 54. vinkovačkim jesenima, a razgovor je, kako su izvijestili mediji, potaknula najava mogućega novog vukovarskog provjeda zbog neprocesuiranja ratnih zločina. Penava je novinarima izjavio kako je razgovor s Plenkovićem protekao "bez obaveznih tema".

Podsjetimo, Penava je nakon što je počelo ponovno suđenje vukovarskom branitelju Marijanu Živkoviću zbog razbijanja dvojezičnih ploča na društvenim mrežama objavio se srami institucija ove države i osoba koje ih vode.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!