Penava o Fortenovi: Iznenađenjima nema kraja

05.11.2022.

13:42

Autor: Jasminka Kalčić/Vijesti/IMS/I.Z./HRT/Hina

Predsjednik DP-a Ivan Penava

Predsjednik DP-a Ivan Penava

Foto: HTV / HRT

Predsjednik DP-a Ivan Penava danas je, komentirajući prodaju udjela Fortenove, izjavio kako iznenađenjima nema kraja te kako mu je neprihvatljivo da se takva stvar odvija pokraj službi i mehanizama s kojima raspolaže Vlada.

- Bojim se da je premijer ponovno iznenađen, da Vlada nema pojma kako se to dogodilo, ali ne zna ni kako izaći iz toga. Nažalost, dok mi nemamo pojma gubimo resurse i ljude, rekao je Penava na konferenciji za novinare.

Smatra da svojim resursima ne raspolažemo dobro.

- Ne možemo imati u državi ljude za koje znate da su povezani s Rusijom i ne kontrolirati ih kroz svoj sustav, rekao je predsjednik Domovinskog pokreta.

Pritom se zapitao zar je problem, ukoliko je država spremna pratiti bilo kakvog delikventa ili navijača, na isti način postupati s ljudima za koje se zna da su na daljinski upravljač Rusije".

- Tu govorimo o strateškim interesima Hrvatske, naglasio je.

Vukovar neće biti platforma za prepirku Vlade i predsjednika države

Penava, vukovarski gradonačelnik, na ovogodišnjem Danu sjećanja u Vukovaru očekuje veliki odaziv građana.

Navodi kako je o programu proslave nedavno izvijestio ministra hrvatskih branitelja te poručuje kako "Vukovar neće biti platforma za prepirke između Vlade i predsjednika države".

- Vukovar je nešto što nadilazi premijera i predsjednika države i svojim dosadašnjim ponašanjem u Vukovaru nisu dali naslutiti da će tu biti bilo kakvih problema, kazao je.

Naglasio je i kako je bitno doći u Vukovar, da je apsolutno nebitno je li netko prvi ili zadnji, jer žrtva Vukovara je nešto što sve povezuje.

Penava vjeruje da će i ove godine sve proteći dostojanstveno, bez provokacija i nereda.

Upitan hoće li u Vukovaru biti dvije kolone, odgovara kako očito nekima smeta kolona sjećanja, mira i suradnje.

- Nažalost, znamo da ti neki postoje, ali nemojmo nikada dozvoliti da to dominira, da nas te sitne provokacije odvedu u krivom smjeru. Garantiram da se to u Vukovaru neće dogoditi a priče o dvije kolone neka govore oni koji to žele. Njima je teško svako jutro probuditi se u Hrvatskoj, ali neka se naviknu ili neka napuste ovu zemlju, zaključio je Ivan Penava.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!