16:33 / 09.09.2020.

Autor: V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Penava o Pupovcu i 'delijama'

-

-

Foto: - / -

Vukovarsko Gradsko vijeće izglasalo je proračun za 2021. godinu. Iznosi 450 milijuna kuna, odnosno uvećan je za oko 10% u odnosu na ovu godinu.
Gradonačelnik Vukovara oštro je osudio nedavni dolazak Milorada Pupovca i SDSS-a u Vukovar u povodu nasilnog obračuna između nekoliko članova navijačkih skupina. Ustvrdio je da SDSS konstantno potiče tezu "o ugroženosti Srba" te podsjetio da je policija kod pripadnika navijača Delija, u okolici Vukovara, pronašla cijeli arsenal oružja, što SDSS, kaže, nije komentirao.

Penava je takvu politiku nazvao štetnom za Vukovar i sve njegove građane.

- Tko radi 20 godina na odvojenom školstvu u Vukovaru? Bez problema g. Pupovac dođe ovdje i govori kako on dolazi u mirotvorstvu, a netko potpaljuje. On uz pomoć HDZ-a i SDP-a 20 godina radi na segregaciji djece, da naša djeca ne znaju jedni o drugima ništa, rekao je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, nakon sjednice Gradskog vijeća.Vukovar donio 10 posto veći proračun za 2021.

Vukovarsko Gradsko vijeće izglasalo je proračun za 2021. godinu.  Iznosi 450 milijuna kuna, odnosno uvećan je za oko 10% u odnosu na ovu godinu. Naglasak će biti na poticanju gospodarstva i projektima iz intervencijskoga plana.

- Proračun koji je obećavajući i putem kojega ćemo realizirati čitav niz projekata. Zašto je on takav, zato što je u njegovom sklopu došlo vrijeme za intervencijski plan težak 180 milijuna kuna kojega pripremamo već dugi niz godina, rekao je Ivan Penava, gradonačelnik  Vukovara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!