15:47 / 18.05.2020.

Autor: HRT/Hina

Penava: Prijetnje su za Vukovarce stvar prošlosti

-

-

Foto: - / -

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izjavio je na konferenciji za novinare kako želi odgovoriti premijeru Andreju Plenkoviću u vezi s aktivnošću tvrtke "Borovo" u Vukovaru.
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je na konferenciji za novinare da je tvrtka "Borovo" u državnom vlasništvu te da je za nju odgovorna država, čime je odgovorio na jutrošnju izjavu premijera Andreja Plenkovića da Borovo opstaje zahvaljujući radu Vlade.

 Plenković odbacio Penavino tumačenje o prijetnji 

- Ova Vlada postoji zahvaljujući angažmanu Vukovaraca. Prijetnje su za Vukovarce stvar prošlosti. Tvrtka Borovo je u državnom vlasništvu i za nju je odgovorna ova Vlada i sve ranije, rekao je Penava.

O tome pregovora li s Miroslavom Škorom radi prelaska u njegov Domovinski pokret Penava je rekao: "O tome ću reći više u srijedu na konferenciji za novinare."

Premijer Plenković ranije je kazao između ostalog da Hrvatska i dalje drži investicijski rejting zahvaljujući reputaciji kvalitetnog upravljanja javnim financijama.

- Ova je Vlada imala tri zaredom proračunska viška. Isplaćena su jamstva ranijih Vlada za brodogradnju, Petrokemija danas funkcionira na tržišnim osnovama, osigurali smo da Borovo u gradu Vukovaru, tu šaljem poruku gradonačelniku Vukovara, radi isključivo zahvaljujući angažamanu države i Vlade. I u tim i takvim okolnostima nakon koronakrize želimo novo povjerenje, želimo izaći kao stranka pred hrvatske birače i pokazati naša postignuća, ljudi i program poručio je.

Poslijepodne je pak odbacio Penavino tumačenje da mu je prijetio kada je jutros rekao da Borovo opstaje zahvaljujući radu Vlade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!