19:12 / 23.01.2019.

Autor: D.M./HRT

Penava uklonio snimku učenika

-

-

Foto: - / -

Ocijenio sam da je u interesu te djece poslušati naravno savjet pravobraniteljice, kazao je Ivan Penava u telefonskom razgovoru za HTV.
Sa stranica Grada Vukovara uklonjena je snimka učenika vukovarske Tehničke škole koji sjede za vrijeme izvođenja hrvatske himne. 

Objavu snimke istražuje Državno odvjetništvo, a zbog toga je vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi - prosvjed uputila i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

- Ponajmanje kriveći djecu za to kako se ponašaju, kako su se naučila, odnosno kako su ih drugi naučili da se ponašaju kad je u pitanju odnos prema hrvatskoj državi i njenim simbolima, naravno ni u jednom smislu ne želeći nauditi bilo kom od djece, da sam ocjenio da je u interesu te djece najuuputnije poslušati naravno savjet pravobraniteljice, kazao je Ivan Penava u telefonskom razgovoru za HTV.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!