14:52 / 09.11.2020.

Autor: Vijesti/IMS/M.Š./HRT

Peović i Iveković o problemu studentske menze u Zadru

-

-

Foto: - / -

Već 25 dana štrajkaju radnici u studentskoj menzi u Zadru pa su na konferenciji za novinare čelnica Radničke fronte i predsjednik Novog sindikata pozvali premijera da reagira.
Već 25 dana štrajkaju radnici u studentskoj menzi u Zadru pa su na konferenciji za novinare čelnica Radničke fronte i predsjednik Novog sindikata pozvali premijera da reagira na, kako navode, nezakonito trošenje javnog novca.

Naime, ističu, pregovori s Upravom Zadarskog sveučilišta i radnika o uvjetima kolektivnog ugovora i plaća stoje. A za to vrijeme, tvrde, rektorica Sveučilišta Dijana Vican za studente naručuje hranu preko cateringa i to plaća javnim novcem.

- Tu je naš premijer Andrej Plenković da se pita zašto i da kaže ne može više tako, izvadi iz svog džepa pa plaćaj catering da vidite kako bi brzo završio štrajk, onda bi pregovarala, istaknuo je Mario Iveković, predsjednik Novog sindikata. - Mi ovdje postavljamo pitanje na koji način se radnici u Hrvatskoj mogu boriti za svoja prava ako se državni proračun koristi kontra njih i ako nemamo suca koji će potvrditi da radnici imaju prava štrajkati, nego će ih tzv. lockoutom izbacivati sa štrajka u trenutku kad krenu u štrajk, poručila je saborska zastupnica iz redova Radničke fronte Katarina Peović.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!