06:28 / 10.08.2020.

Autor: HRT/D.M.

Performans 'Vozi Miško dok se Grad raspada'

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Reakcija je to inicijative 'Zagreb te zove' na navode da Zagrebački holding nabavlja 312 automobila u vrijednosti većoj od 16,5 mil. kn.
Inicijativa 'Zagreb te zove' izvela je performans ispred zgrade Holdinga 'Vozi Miško dok se Grad raspada'.

Kako kažu iz Inicijative, "s obzirom na to da Zagrebački holding nabavlja nove, luksuzne automobile dok se grad raspada", cilj im je donacijama u vidu autića pomoći u nabavci, a sve kako bi se uštedjelo na sredstvima te ih se usmjerilo za redovito održavanje grada. Poziv je upućen i građanima da iz svojih "zaliha doniraju autiće".

- Ovo je sramotna odluka, u ovom trenutku, kada znamo u kakvom trenutku - nakon potresa i nakon posljedica nevremena u kakvom je grad stanju da oni jednu takvu odluku donose da se nabavljaju skupocjeni automobili i donose odluku o tom najmu. Ne postoji taj razlog, rekla je Gordana Pasanec, Inicijativa Zagreb te zove.

Zagrebački holding u petak je opovrgnuo tvrdnje da nabavlja 312 automobila u vrijednosti većoj od 16 i pol milijuna kuna, među kojima i luksuzna vozila. Tvrde da je tek u tijeku postupak savjetovanja. Cijenu vozila po danu odredit će postupak nadmetanja, u kojem će se odabrati ekonomski najpovoljnija ponuda, priopćili su.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!