11:46 / 28.05.2018.

Autor: I.M./D.M./HRT

Perkoviću i Mustaču potvrđene doživotne kazne zatvora

-

-

Foto: - / -

Vrhovni sud Njemačke donio je odluku o žalbi obrane Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Najviši njemački sud potvrdio im je kaznu doživotnog zatvora i odbacio razloge zbog kojih je obrana tražila reviziju.
Vrhovni sud Njemačke sa sjedištem u gradu Karlsruheu donio je odluku o žalbi obrane Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Najviši njemački sud potvrdio im je kaznu doživotnog zatvora i odbacio razloge zbog kojih je obrana tražila reviziju. Kako saznaje HRT, odluka o reviziji nosi datum 2. svibnja, a datum otpravka je danas."Hvala Bogu da je završeno. Žalosno je što je završeno u Njemačkoj, a ne u Hrvatskoj. Bilo bi bolje za sve da se ta priča dogodila u Hrvatskoj", kazao je odvjetnik obitelji Đureković Siniša Pavlović. "Mi smo se fokusirali na dokazivanje da suđenje nije bilo pošteno", izjavio je Anto Nobilo, odvjetnik Josipa Perkovića. Smatra kako bi Perković i Mustač morali biti vraćeni u Hrvatsku. Najavio je tužbu Europskom sudu za ljudska prava. Viši zemaljski sud u Münchenu osudio je 3. kolovoza 2016. dvojicu agenata jugoslavenske tajne službe na doživotni zatvor zbog sudjelovanja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića u Njemačkoj 1983. godine. Presuda Perkoviću i Mustaču - posebna emisija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!