12:37 / 16.10.2019.

Autor: HRT

Pernar izbačen, Bulj nosi smeće, a Culej traži torbu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon što je Pernar izbačen, Bulj je stavio vreću smeća na mjesto premijera. A Culej je optužio zastupnicu Živog Zida da mu je ukrala torbu punu UDBA-inih dokumenata.
Sjednicu Sabora, između ostalog obilježili su i incidenti. Na samom početku saborska straža izbacila je Ivana Pernara. Potom je Miro Bulj stavio vreću smeća na mjesto ministra zaštite okoliša, a Stevo Culej optužio je Snježanu Sabolek iz Živog zida da mu je ukrala torbu punu UDBA-inih dokumenata o zastupnicima.

- Plenković u Saboru najavio povećanje plaća od 6,12% u javnom sektoru
- Saborska rasprava o opozivu ministra zdravstva Milana Kujundžića


Zastupnik Ivan Pernar na početku sjednice ustao je, te tako prosvjedovao zbog stanja u pravosuđu. Niti nakon desetak poziva da sjedne te opomena, oduzimanja riječi, nije želio sjesti te je Gordan Jandroković pozvao saborsku stražu da ga udalje.

- Vaša namjera je dobiti medijsku pozornost. Imate pravo u slobodnom govoru pričati o ovome o čemu želite govoriti. Dakle, manipulirate. Oduzimam vam riječ zbog toga, kazao mu je predsjednik Sabora koji je potom odredio stanku i pozvao stražu da Pernara iznese iz Sabora.Nakon prekida novi je incident izazvao zastupnik Mosta Miro Bulj koji je stavio vreću smeća na mjesto premijera u sabornici te je na taj način demonstrirao svoje nezadovoljstvo odlukom ministarstva da Čistoća cetinske krajine preuzima vrgorački otpad.Pravi je cirkus tek uslijedio. HDZ-ovac Stevo Culej optužio je Snježanu Sabolek iz Živog zida da mu je ukrala torbu punu UDBA-inih dokumenata o zastupnicima.

- Otišao sam do nje i ona se odmah izdala, jer sam odmah pritisnuo, rekao 'Gdje je moja torba? Koja torba - ne pravi se grbava. Kod tebe je moja torba. I odmah sam uočio na njoj nervozu i znakove. Znao sam da je kod nje moja torba, kazao je Culej.Novinarima je o tome izjavu dao Tihomir Lukanić (Živi zid). Kaže kako je "apsurdno kad takve optužbe dolaze od stranke koja je pokrala Hrvatsku. Najavio je da će Živi zid od Sabora tražiti snimke nadzornih kamera - "tko je, kada i kako ostavio torbu nepoznatog vlasnika u pretincu gospođe Sabolek".Prema njegovim najavama, ova bi priča trebala završiti i u policiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!