14:17 / 18.01.2018.

Autor: HRT

Pernar pozvao Vladu da ne čeka da se u 3. maju ponovi Uljanik

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Krizu, kaže, vidi u tome da je protekle četiri godine brodogradilište primalo subvencije države, što je bio prijelazni rok.
Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar pozvao je u četvrtak Vladu da ne čeka s rješavanjem problema u brodogradilištu 3. maj i ne reagiraju tek kada se tamo prestanu isplaćivati plaće, već da odmah napravi plan za to brodogradilište kako bi se izbjegla situacija kakva je danas u Uljaniku.

"Iako se čini da se problem neisplate plaća u Uljaniku pojavio jučer, istina je da je problem s neisplatom plaća počeo već onog trena kada se kooperanti nisu počeli isplaćivati. Već od 9. mjeseca novi kooperanti nisu primili plaće. Ovo je sada isti modus operandi. U brodogradilištu 3. maj se također počelo kasniti s isplatama kooperanata", rekao je Pernar nakon stanke koju je po toj temi zatražio u Saboru.

Krizu, kaže, vidi u tome da je protekle četiri godine brodogradilište primalo subvencije države, što je bio prijelazni rok.

"U tom prijelaznom roku je brodogradilište 3. maj moglo funkcionirati i podmirivati svoje obveze. No, od početka ove godine brodogradilište nema potporu države, a bez te državne potpore brodogradilište neće moći funkcionirati i naći će se u situaciji kao i Uljanik, da će kašnjenja prema kooperantima biti sve veća, pa će i plaće  zaposlenicima u jednom trenutku početi kasniti", upozorio je Pernar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!