08:46 / 05.07.2018.

Autor: HRT

Peruško i Weber: Od danas radimo na budućnosti Agrokora

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u Banskim dvorima sastao se s izvanrednim povjerenikom za Agrokor Fabrisom Peruškom i njegovom zamjenicom Irenom Weber.
Premijer Andrej Plenković u Banskim dvorima sastao se s izvanrednim povjerenikom za Agrokor Fabrisom Peruškom, njegovom zamjenicom Irenom Weber te savjetnikom predsjednika Uprave Sberbanka Maksimom Poletaevom.

Izvanredni povjerenik za Agrokor Peruško ponovio je nakon sastanka da je zadovoljan što je nagodba prihvaćena velikom većinom, dodavši da će mu to olakšati posao u budućnosti.

Drago nam je da je jučer nagodba prihvaćena velikom većinom od 80 posto. Time smo dokazali da je nagodba obuhvatila vrlo širok krug vjerovnika i to će nam olakšati budući posao, rekao je Peruško. 

Zamjenica izvanrednog povjerenika Irena Weber rekla je da su ona i Peruško izvijestili premijera o jučer postignutom glasovanju o nagodbi te da su imali  zajednički sastanak s predstavnicima Sberbanka.

Od danas radimo na budućnosti Agrokora. Fokusiramo se na povećanje profitabilnosti, na povećanje prihoda i na povećanje efikasnosti svih operativnih kompanija, zaključila je Weber.Savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev izjavio je nakon sastanka s premijerom da jučer prihvaćena nagodba u Agrokoru za taj koncern predstavlja novi početak.

Zadovoljni smo jučerašnjim rezultatom. Rezultat je izgledao veoma uvjerljivo. Zahvaljujem svim potrošačima i svim dioničarima koji su nam pomogli, rekao je Poletaev nakon sastanka u Banskim dvorima. To je novi početak - novi početak za Agrokor, novi početak za Hrvatsku. Čeka nas mnogo posla, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!