17:04 / 17.05.2019.

Autor: HRT

Pet godina od poplava u Gunji

Snimio: Davor Javorovic/PIXSELL

Snimio: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prije pet godina županjska je Posavina osjetila svu silinu nabujale Save. Uslijedili su mjeseci agonije i iščekivanja. Danas je počela modernizacija dijela savskih nasipa na tom području.
Prije pet godina županjska je Posavina osjetila svu silinu nabujale Save. Uslijedili su mjeseci agonije i iščekivanja. Ovako je to izgledalo:Danas je počela modernizacija dijela savskih nasipa na tom području. Veliku tragediju pamtit će i prepričavati Slavonija godinama. Sava je tada dosegnula svoj povijesni vodostaj i nitko se na katastrofu nije stigao pripremiti. Posljednjih godina sve hrvatske rijeke rastu do svog povijesnog maksimuma i zato se mnogo ulaže u održavanje nasipa i opremu.

Na godišnjicu poplave otvoreni su i radovi na modernizaciji lijevoobalnih savskih nasipa od Račinovaca do Nove Gradiške. Život se u Gunju polako vratio, kuće su se obnovile, ali ne i gospodarstvo. I zato, poručuju, traže pomoć. Selo im je lijepo, ali pusto jer su ga već mnogi morali napustiti budući da u obnovljenoj Gunji za njih nema posla.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!