Pet kandidata za gradonačelnika Vukovara

08.05.2021.

21:19

Autor: Dnevnik/IMS/HRT/I.B.

Kandidati za gradonačelnika

Kandidati za gradonačelnika

Foto: HTV / HRT

U završni tjedan kampanje ulazi i pet kandidata za gradonačelnika Vukovara. Dominiraju gospodarske i demografske teme kojima se, prije svega, nastoji osigurati budućnost mladima u gradu.

U utrci za prvog čovjeka grada na Dunavu 5 je kandidata - Ivan Penava, Nikola Mažar, Damir Maduna, Željko Sabo i Nenad Bučko - a kome će se vrata poglavarstva otvarati iduće 4 god. odlučit će građani. Aktualni gradonačelnik Ivan Penava - ide po svoj treći mandat.

- Pozicionirali smo grad VU u sam vrh RH po nizu parametara. Onaj koji mi je osobno najdraži i najvažniji je gospodarstvo, ali jednako tako- vidjeli ste da imamo najbolji vrtić u RH, da imamo kulturne i turističke pokazatelje u samom vrhu kontinentalnog turizma u RH- i zapravo, to je fokus, kandidat za gradonačelnika Vukovara, IP-NL Ivan Penava.

Stolicu mu nastoji preuzeti i bivši stranački kolega HDZ-ov Nikola Mažar - s programom čije su ključne točke:

- Podizanje kvalitete života svih građana grada Vu kroz nova, kvalitetna radna mjesta. Privlačenje investicija, podizanje standarda u obrazovanju školstvu, kroz osnivanje mjesnih odbora - aktivno uključivanje građana u rad gradske uprave i stvaranje suradnje s Vladom RH, sa županijom- a ne stvaranje problema kao do sada, istaknuo je.

S gradskim problemima spreman se iznova suočiti i bivši gradonačelnik - Željko Sabo - koji se pokušava vratiti na političku scenu.

- 5 mjera - poticaj za mlade, za djecu grada Vukovara besplatni vrtići, vratiti mir i sigurnost na ulice Vukovara - i ono što je najbitnije tada se stvaraju uvjeti za razvoj gospodarstva, poručuje Željko Sabo.

Konkurentnije gospodarstvo i veća transparentnost cilj je i kandidata iz SDP-a i HNS-a.

- Osnovat ću gospodarski savjet kojeg će činiti najbolji vukovarski poduzetnici, provest ću izbore za mjesne odbore koji u Vukovaru nikad nisu provedeni, pokrenut ću inicijativu za uvođenje građanskog odgoja u škole, poručuje SDP-ov Damir Maduna.

- Digitalizacija i smanjenje birokracije kao stvaranje poduzetničke klime radi otvaranja novih radnih mjesta, paket za umirovljenike i sufinancirane vannastavne aktivnosti za mlade, obećava HNS-ov Nenad Bučko.

Po svemu sudeći bitka za Vukovar bit će jedna od zanimljivijih u Hrvatskoj, a što o kandidatima misle građani - znat ćemo već iduće nedjelje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!