19:46 / 03.05.2021.

Autor: P.F./HRT

"Pet minuta gromoglasne tišine"

Izjava za medije

Izjava za medije

Foto: Dnevnik / HRT

Sindikat novinara Hrvatske i ove je godine obilježio Svjetski dan slobode medija simboličnom akcijom "Pet minuta gromoglasne tišine". Njome se upozorilo na sve lošiji radni i profesionalni položaj novinara, posebno na probleme lokalnih medija. 

Problemi u medijskom sektoru i pritisci na novinare gomilaju se godinama u cijelome svijetu, a dodatno su sve ubrzale pandemija i njezine gospodarske posljedice.

- Novinarke i novinari danas su jedan od rijetkih, možda i jedini korektiv vlasti i političara u Hrvatskoj. Novinarstvo služi građanima, a ne političarima, zato je važno i zato je javno dobro. Ove godine je naglasak na lokalne medije zato što želimo upozoriti da ovakav sustav u kojem lokalni šerifi financiraju i na taj način pritišću lokalne medije nije dobar, rekla je predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!