10:40 / 07.11.2018.

Autor: P.F./HRT

Pet moćnih američkih Apachea sletjelo u Zagreb

Foto: Eugen Husak/HRT

Foto: Eugen Husak/HRT

Foto: - / HRT

Pet američkih Apachea Ah-64 sletjelo je u Zagreb na putu za Grčku, a potom u mirovnu misiju u Afganistanu.
U zračnu luku Pleso sletjelo je pet helikoptera Apachea Ah-64 američke vojske. Helikopteri su na putu iz Njemačke prema Grčkoj, a krajnji im je cilj Afganistan, gdje će sudjelovati u NATO-ovoj mirovnoj misiji. Nastavlja se tako suradnja američke i hrvatske vojske.

"Ova današnja aktivnost je potvrda prijateljstva i partnerstva Hrvatske i SAD-a. Hrvatska vojska je u procesu postupnog prelaska na zapadnu tehnologiju. Već koristimo helikoptere Kiowa Warriora, a dobit ćemo i Black Hawk helikoptere", rekao je ministar obrane Damir Krstičević.

"Želio bih zahvaliti ministru Krstičeviću i Vladi što nam je dopustila da naši helikopteri slete ovamo na putu prema Grčkoj. To je još jedan primjer izvrsne suradnje naših država i vojski. Zahvalni smo na svemu što Hrvatska čini za nas i nadamo se da ćemo imati priliku uzvratiti", izjavio je američki veleposlanik u Hrvatskoj William Robert Kohorst.

Doznajte karakteristike ovih moćnih helikoptera koji su sjetjeli po prvi puta na hrvatsko tlo:

Ministar Krstičević je u pratnji Kohorsta i američkih zapovjednika i vojnika obišao helikoptere, a u jedan od njih je i sjeo te isprobao tehnologiju koja reagira na pokret glave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!