Petorica iz kuće na Pelješcu ukrala 1,8 milijuna kuna i nakit

25.08.2022.

11:24

Autor: M.Š./Hina/HRT

Konferencija za medije PU Dubrovačko-neretvanske

Konferencija za medije PU Dubrovačko-neretvanske

Foto: PU Dubrovačko-neretvanska / HRT

Policija je uhitila pet muškaraca koje sumnjiči da su 15. kolovoza u samo deset minuta iz obiteljske kuće u Potomju na Pelješcu ukrali 1,8 milijuna kuna i vrijedan obiteljski zlatni nakit, istaknuto je u četvrtak na konferenciji za novinare u Dubrovniku.

Voditelj službe kriminalističke policije Zoran Tikvica rekao je da je, nakon dojave, u 24 sata kriminalističkim istraživanjem utvrđen broj počinitelja te su svi identificirani.

- Dvije su muške osobe uhićene u Splitsko-dalmatinskoj županiji 17. kolovoza, u Zadarskoj županiji idući dan još jedan muškarac, 19. kolovoza u Zagrebu još jedan, a 24. kolovoza jedan u Puli. Prve četiri osobe su u istražnom zatvoru u Dubrovniku, a peti će biti ispitan sutra, naveo je Tikvica.

Dodao je kako su pri uhićenju obavljene brojne dokazne radnje, pretrage vozila i domova.

- Kod njih je pronađen znatan dio novca i sav otuđeni nakit. Jedan od njih bio je prijatelj obitelji i tako saznao detalje koji su im olakšali razbojnički čin. Djelovali su brzo i bezobrazno. Potrudili su se saznati kad obitelj nije kod kuće i u deset minuta su opljačkali veliku kuću, rekao je Tikvica.

Dodao je da je jedan uhićeni bio osumnjičen za više kaznenih djela, odnosno dva razbojstva u kojima je oštećeno više osoba.

Načelnik dubrovačko-neretvanske policije Ivan Pavličević istaknuo je da se kriminalističko istraživanje nastavlja i dodao da je važan pronađeni provalnički alat.

- Siguran sam da je korišten u počinjenju niza kaznenih djela diljem Hrvatske, rekao je Pavličević, dodavši kako je imovinski kriminal na jugu Hrvatske u padu, a Dubrovačko-neretvanska županija sigurna turistička destinacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!