19:23 / 19.03.2020.

Autor: HRT

Pet novozaraženih koronavirusom u Istri

Vektor Kunst/Pixabay

Vektor Kunst/Pixabay

Foto: - / -

Trenutačno je tako zbog koronavirusa u pulskoj Općoj bolnici hopitalizirano ukupno 16 osoba.
U Istri je pet novooboljelih od koronavirusa, potvrđeno je nakon što su u četvrtak popodne iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti stigli nalazi jučer uzetih uzoraka od kojih je pet pozitivnih i 12 negativih na COVID-19, priopćio je večeras Županijski stožer Civilne zaštite.

Trenutačno je tako zbog koronavirusa u pulskoj Općoj bolnici hopitalizirano ukupno 16 osoba.

Od 17 jučer uzetih uzoraka brisa s područja Istarske županije, koji su bili poslani u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", pet je pozitivnih i 12 negativnih na koronavirus (COVID-19), navodi se u priopćenju načelnika Stožera Dine Kozlevca.

Dodaje se kako je od pet pozitivnih slučaja u četiri riječ o neposrednom kontaktu s već potvrđenom osobom, a u jednom slučaju radi se o osobi koja je boravila na području Italije.

Zbog koronavirusa u pulskoj bolnici hopitalizirano 16 osoba, a ravnateljica te bolnice Irena Hrstić je istaknula kako je pulska bolnica preuzela i dva pacijenta iz zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava koji su bili u kontaktu s oboljelim zdravstvenim osobljem te im je u bolničkim uvjetima određena samoizolacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!