18:17 / 05.08.2020.

Autor: Tatjana Munižaba/Dnevnik 2/B.A./HRT

Pet sudionika izbora nije predalo detaljne podatke o troškovima

-

-

Foto: - / -

Za političke stranke kazna je od 10.000 do 100.000 kuna, a za neovisne liste između dvije i 20 tisuća kuna.
Sve stranke, koalicije i neovisni kandidati koji su se natjecali na izborima za Hrvatski sabor do ponoći su Državnom izbornom povjerenstvu morali dostaviti detaljne podatke o troškovima kampanje. Cjelovita izvješća DIP će na svojoj internetskoj stranici objaviti sutra.

Doznajemo da je od ukupno 55 sudionika izbora - njih pet nije ispunilo zakonsku obvezu. To su Hrvatska stranka budućnosti, neovisne liste Damira Grunbauma i Dina Debeljuha te dvojica kandidata iz redova nacionalnih manjina - Bari Ahmedi i Robert Bosak.

- Državno izborno povjerenstvo podnosi prijavu Državnom odvjetništvu. Naravno, radi se o prekršaju jer su zakonom predviđene prekršajne kazne. Za političke stranke to je od 10.000 do 100.000 kuna, a za neovisne liste između dvije i 20 tisuća kuna, rekla je za HRT potpredsjednica DIP-a Vesna Fabijančić-Križanić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!