12:03 / 10.01.2018.

Autor: HRT

Petar Janjić Tromblon odustao od regate u Savudrijskoj vali

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Neformalnim kanalima dobio sam informacije koje su me primorale na takav potez, rekao je Tromblon i dodao da i dalje ne podržava poteze vlasti vezano za Savudrijsku valu.
Vukovarski branitelj i umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Petar Janjić Tromblon izjavio je Hini da odustaje od akcije "Regata za razum - Piranski zaljev - Savudrijska vala" koju je najavio za 3. veljače, i to zbog raznih opstrukcija te nedostatka potpore čelnika braniteljskih udruga. 

Dobio sam neformalnim kanalima informacije koje su me primorale na takav potez, rekao je i dodao da i dalje ne podržava poteze vlasti u graničnom sporu sa Slovenijom u Savudrijskoj vali. Također, ogorčen je na čelnike braniteljskih udruga koje se, kako tvrdi, "poltronski ponašaju prema Vladi i odvojile su se od interesa svog članstva". Zbog svega ovoga ne želim ugroziti ljude koji su me podržali, dodao je.

Inače, ribar Diego Makovac jedini je jutros isplovio na more iz savudrijske luke. Učinio je to, snažnoj južini usprkos, jer je morao dignuti mreže koje je bacio još prekjučer. Ulov je bio izvrstan jer je na moru bio sam, a blizu crte razgraničenja ponovio se dobro poznati scenarij. Presreli su ga slovenska policija i ribarski inspektor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!