13:46 / 01.02.2021.

Autor: HRT/Hina

Petek: Bandić uoči izbora postaje "Mile Obećanović"

Klub nezavisnih zastupnika zagrebačke Gradske skupštine

Klub nezavisnih zastupnika zagrebačke Gradske skupštine

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Iz Kluba nezavisnih zastupnika su ocijenili kako je dnevni red zagrebačke Gradske skupštine pun prijedloga koji se ne mogu realizirati, a dao ih je, kako kažu, "Mile Obećanović".

- Ušli smo u izbornu godinu, u razdoblje kada se aktivira nova epizoda gradonačelnika Milana Bandića - 'Mile Obećanović'", rekao je predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika Renato Petek na konferenciji za novinare uoči sutrašnje sjednice Skupštine.

Ustvrdio je da dnevni red Skupštine, koja će se održati sutra obiluje brojnim točkama i prijedlozima koji se uopće ne mogu realizirati, a "služe samo tome da bi se prikazalo da gradonačelnik nešto 'dela'". Prvenstveno se to, kaže, odnosi na točke koje se reflektiraju na posljedice potresa i poplave prošle godine.

Petek je podsjetio i na Bandićeve riječi nakon izborne pobjede 2017. da će "obećavati koliko je potrebno da dobije novi mandat". Listom želja nazvao je Bandićev prijedlog o gradnji 30 zgrada s 90 stanova na području Klare za one čiji su objekti stradali u potresu, odnosno čiji će objekti ići u ozbiljnu zamjenu ili rekonstrukciju.

- Ne piše koliko će to koštati, u kojem roku će se izgraditi i tko će to izgraditi. Nema nikakvih detalja, to je samo najnovije obećanje Milana Bandića - ustvrdio je.

Podsjetio je da Grad Zagreb u vlasništvu ima 7000 stanova te predložio reviziju korisnika stanova jer, kako je naveo, u više od stotinu stanova korisnici uopće ne plaćaju najamninu ili su ondje bespravno.

Nezavisni zastupnici predložili su da se u Podbrežju, gdje se gradi naselje i postoje projekti za još sedam zgrada, prva slijedeća dovršena zgrada namijeni za stradale u potresu.

Gradska zastupnica Marijana Sumpor iz Kluba nezavisnih rekla je kako predlažu i moratorij na prodaju nekretnina u gradskom vlasništvu: za kompleks Paromlin, Gredelj i Zagrepčanku odnosno da se do konstituiranja iduće Gradske skupštine ne ide u odluku o prodaji te imovine koja je predviđena u ovogodišnjem proračunu. Riječ je, kaže, o lokacijama prve klase i o njima ne bi trebalo raspravljati pod pritiskom lokalnih izbora.

Gradski zastupnik Tihomir Milovac (Klub nezavisnih zastupnika) rekao je da su kompleksi Paromlina, Gredelja i Zagrepčanke zaštićeni spomenici kulture.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!