11:31 / 14.06.2020.

Autor: B.A./Hina

Petek izveo performans "otvaranja radova" na zagrebačkom U-Bahnu

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Performans je izveo na Trgu hrvatskih velikana, gdje bi, prema Bandićevoj ideji, trebao biti istočni ulaz u podzemnu željeznicu.
Nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek održao je u nedjelju performans "otvaranja radova" na istočnom tunelu zagrebačke podzemne željeznice, reagirajući time na najavu gradonačelnika Milana Bandića da će projekt U-Bahna biti prioritet.

Performans je izveo na Trgu hrvatskih velikana, gdje bi, prema Bandićevoj ideji, trebao biti istočni ulaz u zagrebačku podzemnu željeznicu. Okupljenima je poručio da su svjedočili "povijesnom trenutku" otvaranja radova na najvećem gradskom prioritetu.

Petek je, osvrćući se na nezgodu na Bukovačkoj cesti, gdje je u subotu propao dio kolnika, ironično dodao kako se i ondje otvorila jedna rupa, i to sama od sebe, kako bi se ispunilo Bandićevo obećanje o gradnji podzemne željeznice.

Na svom je performansu Petek predstavio i "izabranog izvođača radova", pod nazivom "BM 365 kumovi", koji će bušiti tunel ispod Zagreba te pozvao sve zainteresirane koristoljupce da "pomognu delati". Pozvao je i građane da pomognu, ali bez naknade.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nedavno je na sjednici Gradske skupštine iznio ideju o izgradnji podzemne željeznice od Iličkog placa do Draškovićeve, kao odgovor na prijedloge da se najuže gradsko središte proglasi pješačkom zonom zbog opasnosti od rušenja objekata oštećenih u potresu uslijed tramvajskog prometa.

Bandić je kazao kako je taj projekt sada prioritet, a ne više projekt izgradnje zagrebačkog Manhattana na lokaciji Velesajma i Hipodroma.

Žao mi je što Zagrepčani imaju gradonačelnika klauna

- Žao mi je što Zagrepčani imaju za gradonačelnika čovjeka klauna koji obećava radove koje se nikada neće ispuniti ili mu za njih treba 10, 15 i 20 godina, a radovi poskupljuju tri puta u odnosu na obećane iznose, rekao je Petek.

Priznao je da je U-Bahn jedno od mogućih rješenja za prometne probleme Zagreba, ali i istaknuo da se tomu mora pristupiti odgovorno i ozbiljno.

Petek je stoga pozvao građane da mu na sljedećim izborima daju glas kako bi u Hrvatskom saboru mogao inicirati promjene zakona o lokalnoj samoupravi i dokinuo lokalne šerife, onemogućio ljudima s optužnicama da se natječu na izborima i inicirao promjenu zakona o Gradu Zagrebu, kako bi se mogao početi razvijati po uzoru na gradove srednje Europe.

- Kada budem izabran u Sabor, kopat ću još dublje kako bih izbacio na vidjelo sve afere Milana Bandića i svih ostalih lokalnih šerifa bez obzira na njihovu stranačku pripadnost, poručio je Petek, najavivši da će se kandidirati u prvoj izbornoj jedinici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!