Petek upozorio na problem divljih odlagališta

26.03.2023.

14:07

Autor: IMS/HRT

Renato Petek

Renato Petek

Foto: Tomislav Miletić / PIXSELL

Gradski zastupnik SDP-a Renato Petek upozorio je na sve veći broj divljih odlagališta otpada u Zagrebu. Tijekom obilaska jednog u naselju Blatu prozvao je gradsku vlast jer smatra da ne čini dovoljno kako bi se takvo što spriječilo. Također poziva gradonačelnika Tomislava Tomaševića da napravi izvješće o tome što se u vezi s tim problemom radilo posljednje dvije godine.

Komentirao je i nepravomoćnu presudu Općinskog građanskog suda prema kojoj je dobio novčanu kaznu od 50 tisuća kuna zbog komentiranja službenih podataka o poslovanju Grada i Holdinga s tvrtkama iz C.I.O.S. Grupe poslije Bandićeve smrti.

- Sve što sam iznosio, cijene i postupci i način na koji je do tih poslova došlo - iznosio sam tek nakon što sam od Holdinga dobio potvrdu da su ti podaci vjerodostojni. Smatram da radim dobar posao u smislu informiranja građana. Neću odustati od toga, kazao je Renato Petek

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!