Petek za rješavanje problema zgrade Crvenog križa na Jarunu

16.04.2023.

13:23

Autor: Josip Gavranović/V.K./Vijesti/IMS/HRT

Zgrada Crvenog križa

Zgrada Crvenog križa

Foto: HTV / HRT

SDP-ov gradski zastupnik Renato Petek pokrenut će inicijativu i uputiti je na sljedeću sjednicu Gradske skupštine kako bi se, nakon gotovo 30 godina propadanja, riješio problem dijelom napuštene zgrade Crvenog križa na Jarunu. Oko njezina vlasništva već se godinama vode brojni sudski sporovi između Agram grupe, Grada i Crvenog križa - poručuje Petek, te poziva gradonačelnika da problem riješi.  

- Ova zgrada je svima poznata kao zgrada Crvenog križa neki je zovu naravno i ukletom zgradom. Radi se o tome da je vrhunski izgrađenu zgradu osamdesetih godina od oko 5 tisuća kvadrata koji uključuju ne samo nadzemni dio, nego i podzemnu garažu. Ova zgrada može riješiti niz zdravstvenih i socijalnih usluga koje građani nasušno trebaju, rekao je Renato Petek, gradski zastupnik SDP-a.

- Naša inicijativa da se razmrsi ovaj gordijski čvor na sudovima, da gradonačelnik pronađe alternativne načine. On je ustrojio novu službu koja rješava pravne sporove da u što prijem roku riješe ove sve probleme, da isplate, ako treba da uđe u nekakve nagodbe koje su potrebne kako bi se zgrada mogla vratiti u javnu funkciju, naglasio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!